Citește articolul Ferice casa unde este Domnul!

Scris de: -Cont_sters
Vizualizări: 454
Scris:
BBCode: [url=/articol/id/1015-ferice-casa-unde-este-domnul]Ferice casa unde este Domnul![/url]
FERICE CASA UNDE ESTE DOMNUL

E rânduială divină. A fost gândită de Creatorul cu scopul împlinirii omului, fiind cadrul cel mai potrivit pentru exersarea și perfecționarea celor mai alese sentimente: dragostea, bucuria, iertarea, mulțumirea, etc. Întemeiată la sfat cu Dumnezeu aduce pentru soți noian de binecuvântări, fără implicarea Lui, se prea poate să fie experimentate cele mai adânci dezamăgiri și neîmpliniri. Ea se înfăptuiește pe hotărârea conștientă, benevolă și definitivă dintre un bărbat și o femeie. Da, numai un bărbat și o femeie se pot căsători. Acesta este înțelesul familiei potrivit ”celui mai mare dicționar”: BIBLIA !

-cred că ea implică una dintre cele mai mari decizii ale vieții. De aceea necesită ani de rugăciune și nu trebuie făcută doar prin analize omenești...ele pot da greș.

-cred că este o vreme potrivită pentru căsătorie, vreme pe care Dumnezeu o intenționează pentru fiecare în parte. Nu trebuie grăbită, nici amânată, ci atunci când ai planificarea divină. Mai târziu se poate doar cu ”plus de har”.

-cred că singura forță care trebuie să aducă un bărbat și o femeie în fața altarului este dragostea. Nu averea, nu renumele, nici măcar aspectul fizic, ci acel ”îl iubesc..., o iubesc...”ce se găsește în interior.

-cred că pentru legământul căsătoriei se cere curăția trupului. Acea păstrare plină de răbdare pentru desfătarea și aprecierea reciprocă dintre soți.

-cred că prin căsătorie este trasat cadrul pentru nașterea de fii și fiice. Fiind soț și soție, tată și mamă, copiii pot avea o identitate precisă, iar prima mare binecuvântare ce le-o dăm este NUMELE DE FAMILIE.

-cred că aici sunt vărsate cele mai mari lacrimi și tot aici sunt trăite cele mai mari bucurii. Da, aici ne cioplește Dumnezeu unul pentru altul și împreună pentru cer.

-cred că odată căsătorit prioritățile se schimbă radical. Nici pasiunile, nici prietenii de odinioară, nici lucrurile tinereții nu pot fi puse înaintea partenerului de viață. Fiți înțelepți și în relația cu părinții !

-cred că cele mai mari realizări le poți avea în doi. Soții devin sprijin unul pentru celălalt, iar uniți sunt o adevărată forță pe care o împinge înainte chiar și Dumnezeu.

-cred că e un mare câștig să-ți poți număra anii de la căsătorie și să le povestești nepoților tăi ”cum a fost pe vremea ta...” !

-cred că singurul lucru care îi poate despărți pe doi soți care se iubesc este moartea. Totul se poate ierta, chiar totul se poate acoperi când realizezi că Dumnezeu urăște despărțirea în căsătorie !

Iubiți-vă mult,
Cocîrțeu
SMS
Nota: 10
Puncte: 40
Voturi 4
Daca notezi acest articol, Cont_sters îți oferă suma de 1000 lei!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
3 aprecieri
Apreciază | dezapreciază
Comentarii 1
Daca comentezi acest articol, Cont_sters îți oferă suma de 1999 lei!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | linkedin | myspace | email
Blog >> Blog | categoria Diverse >> Citește articolul Ferice casa unde este Domnul! | FiiLumina
meniu prim
"Nu disprețui lucrurile mici; o lumânare poate face oricând ceea ce nu poate face soarele niciodată: să lumineze în întuneric."
~ Octavian Paler ~