Citește articolul Calea spre Integritate

Scris de: -Cont_sters
Vizualizări: 585
Scris:
BBCode: [url=/articol/id/1031-calea-spre-integritate]Calea spre Integritate[/url]
„Calea Spre Integritate"

Duhul Domnului este singurul care poate să creeze integritate înlăuntrul nostru, însă toate lucrurile din lume ne-o pot fura. Intenționat și neintenționat, oameni si situații ne vor corupe și compromite integritatea. Nu suntem născuti cu o inimă integră, și dacă vrem să o avem, trebuie să ne luptăm pentru ea.

Dacă vrem să ne luptăm pentru o integritate profundă, înseamnă că trebuie să cunoaștem intim, să ințelegem, și să iubim adevărul lui Dumnezeu. Acest adevăr este cel care dezvoltă ințelepciune în viețile noastre și ne ajută să discernem și să punem în practică standardele și limitele care formează o inimă integră.

Să luptăm inseamnă, deasemenea, să ne înconjurăm cu oameni care încontinuu se uită la noi și ne țin responsabili. Păcatele se înmulțesc în tăcere și par mai mici dacă este lipsă de responsabilitate. Suntem mult mai înclinați să continuăm să facem compromisuri atunci când nimănui nu îi pasă că le facem sau nu vor afla. Responsabilitatea este grea, dar cheia este să fim responsabili pentru acțiunile și cuvintele noastre.

Lupta pentru integritate ne va crește capacitatea de a face față și a schimba obstacolele care încontinuu ne forțeaza să compromitem adevărul lui Dumnezeu. Ea te va ajuta să nu promiți prea multe lucruri, să îți găsești alt loc de muncă sau să iți schimbi cercul de prieteni.

A lupta nu înseamnă că vom fi vreodată perfecți. Toți cădem. Toți greșim. Indiferent cât de multă integritate avem, niciodată nu vom fi perfecți. Acest lucru este adevărat în special în vremuri de teamă, dezastru și haos când ispita este mai mare să facem alegeri greșite. Cheia este să fim responsabili pentru acțiunile noastre și să ne recunoaștem greșelile. A avea o inimă integră ne e de ajutor să ne recunoaștem greșelile și să apelăm la harul și iertarea lui Dumnezeu.

Integritatea nu este un lucru pe care îl ai sau nu îl ai; este un mod de viață pentru care trebuie încontinuu să lupți. Fă orice efort ca să te menții în adevărul și înțelepciunea lui Dumnezeu. Luptă-te contra la tot ce incearcă să te abată și să iți fure integritatea. Hotărăște-te să te zbați pentru lucrurile importante.
SMS
Nota: 10
Puncte: 40
Voturi 4
Daca notezi acest articol, Cont_sters îți oferă suma de 9999 lei!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
3 aprecieri
Apreciază | dezapreciază
Comentarii 1
Daca comentezi acest articol, Cont_sters îți oferă suma de 9000 lei!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | linkedin | myspace | email
Blog >> Blog | categoria Diverse >> Citește articolul Calea spre Integritate | FiiLumina
meniu prim
"Ca o piesă de teatru, așa este viața: nu contează cât de mult a ținut, ci cât de frumos s-a desfășurat.”
~ Seneca ~