Citește articolul Cinsteşte-ţi părinţii...

Scris de: -Buble-estera
Vizualizări: 587
Scris:
BBCode: [url=/articol/id/1033-cinsteste-ti-parintii]Cinsteşte-ţi părinţii...[/url]
...Copii, ascultaţi în Domnul de părinții voştri, căci este drept.
"Să cinsteşti pe tatăl tău şi pe mama ta" -este cea dintâi poruncă însoţită de o făgăduință- "ca să fii fericit şi să trăieşti multă vreme pe pământ." (Efeseni 6: 1, 2, 3)
Prima relație de afecțiune care ni se sălășluiește în suflete este aceea dintre noi şi părinții noştri. Ei sunt aceia care ne-au oferit iubire şi care ne-au îngrijit cu drag...
Însă, din păcate, observ că sunt atât de mulţi tineri care nu îşi mai respectă părinții...argumentând că părinții sunt "deşueţi", şi că nu îi pot înţelege...
Ce tristă descoperire! Foarte interesant că atunci când avem vreo boală, vreo durere sau ceva asemănător, mergem la părinți, şi ne înţeleg...Însă atunci când suntem tineri şi în putere, oare nu mai e valabil?
Aş vrea să subliniez câteva aspecte practice prin care ne putem cinsti părinții. Eu nu sunt mare amatoare de vorbe "pompoase", ci prefer mai degrabă să îmi arăt respectul ascultându-i.
Nu vreau să susţin că poate atitudinea mea ar fi perfectă, căci fiecare are modul lui de a simţi şi de a-şi manifesta sentimentele. Dar cred că putem să îi ascultăm, să împlinim ceea ce ne cer.
Vă îndemn să încercaţi să vă ajutaţi părinții: hai să vedem...oare unde e nevoie de ajutorul nostru?
Poate mamele noastre sunt obosite adeseori... Putem încerca să ne îngrijim de frăţiorii noştri, să îi scoatem la plimbare, să îi ajutăm la teme (pentru că în mediul online suntem foarte deştepţi, nu?), să facem curăţenie...mamele noastre au nevoie de odihnă!
În ce îi priveşte pe taţi, au şi ei nevoie de ajutor...dacă e ceva de reparat, băieţii nu ar trebui să stea mult pe gânduri.
Îmi amintesc că în Biblie scrie despre o anumită categorie de oameni care le spune părinţilor: "ori cu ce te-aş putea ajuta, este 'corban', adică închinat Domnului"...Nu zic că e greşit să fii predat în întregime Domnului, însă acesta nu e un motiv ca să nu îi cinstim pe părinţi sau să nu le respectăm sfaturile, că "noi ştim mai bine"!
De exemplu, dacă îţi cere mama să îi cumperi un Ibalgin, că a făcut bebeluşul febră, dar tu exact în acel moment, trebuie să îţi faci norma de "citit din Biblie", credeţi că e ceva folositor? Ar trebui să ne punem mai des întrebarea aceasta. Pentru că sunt mulţi care consideră că orice ar fi, ei au "treaba" lor, şi Îl mai pun şi pe Domnul pe deasupra!
Poate că aveţi alte opinii, însă eu aşa consider.
Părinților le mai facem cinste prin notele pe care le luăm. Da, citiţi Biblia, dar nu neglijaţi lecţiile, căci Domnul vrea să fim "cap", nu "coadă".
Cinsteşte-ţi părinții! Ai destule motive!
SMS
Nota: 10
Puncte: 90
Voturi 9
Daca notezi acest articol, Buble-estera îți oferă suma de 1000 lei!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
5 aprecieri
Apreciază | dezapreciază
Comentarii 7
Daca comentezi acest articol, Buble-estera îți oferă suma de 1000 lei!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | linkedin | myspace | email
Blog >> Blog | categoria Diverse >> Citește articolul Cinsteşte-ţi părinţii... | FiiLumina
meniu prim
"Dacă tot a luat foc casa, cel puțin să ne încălzim."
~ Proverb italian ~