Citește articolul Nu rata Voia lui Dumnezeu pt tine- Alegerea iti apartine..

Scris de: -Ramonasym
Vizualizări: 301
Scris:
BBCode: [url=/articol/id/1053-nu-rata-voia-lui-dumnezeu-pt-tine-alegerea-iti-apartine]Nu rata Voia lui Dumnezeu pt tine- Alegerea iti apartine..[/url]
Numai Dumnezeu te poate conduce la persoana cea mai potrivită pentru a fi partenerul tău de viață. De fapt, El este dornic să facă acest lucru, dacă vei asculta de El. Biblia ne învață că Dumnezeu are un plan pentru viața fiecăruia dintre copiii Săi (Efes. 2:10). Dacă acest lucru este adevărat, atunci nu poți decât să crezi că Dumnezeu a plănuit deja dacă ar trebui să te căsătorești sau nu. Dacă El a plănuit căsătoria, atunci El trebuie să fi planificat fără îndoială persoana cu care trebuie să te căsătorești. Dar Dumnezeu nu forțează pe nimeni să-L asculte. Așadar, este lesne posibil ca o persoană fie să respingă sau să neglijeze planul lui Dumnezeu, și să intre în schimb într-o căsătorie în afara voii lui Dumnezeu.

După mântuirea sufletului, cea mai importantă decizie pe care trebuie să o faci în viață este aceea de a alege partenerul tău de viață. Nu îți poți permite să faci o greșeală aici – fiindcă aceasta este o decizie în viață care, odată luată, nu poate fi schimbată. Dacă ți-ai ales vocația greșită, poți fi încă în măsură să-ți corectezi eroarea; în mod similar, poți corecta multe alte decizii în viață. Dar, dacă te-ai căsătorit în afara voii lui Dumnezeu, nu îți poți corecta niciodată eroarea; poți încerca doar să scoți maximul dintr-o alegere greșită. Este o tragedie să ratezi voia lui Dumnezeu în căsătorie. Mulți care s-au căsătorit în grabă, fără a aștepta timpul lui Dumnezeu sau a căuta voia Lui se căiesc acum toată viața! Cu siguranță exemplul lor este un avertisment pentru tineri să pășească cu prudență în acest sferă.

Este mult mai bine să rămâi necăsătorit decât să fii căsătorit în afara voii lui Dumnezeu. Chiar dacă Dumnezeu poate, în milă, să-i binecuvinteze pe cei care ratează voia Lui perfectă în căsătorie și care mai târziu se pocăiesc, totuși adevărata bucurie și binecuvântare pot rezulta numai din a fi în centrul voii perfecte a lui Dumnezeu.

Pentru slava lui Dumnezeu și pentru binele nostru cel mai mare, este esențial să găsim persoana pe care Dumnezeu a ales-o pentru noi și apoi să ne casatorim. Când Dumnezeu a vrut să-l asigure pe Adam cu o parteneră, El nu a făcut zece femei și i-a cerut lui Adam să aleagă pe cea care îi plăcea cel mai mult. Dumnezeu a făcut doar una și i-a dat-o lui Adam. Adam nu a avut de ales în această chestiune. Același Dumnezeu a planificat o singură persoană pentru fiecare dintre copiii Săi ascultători. Pot exista dificultăți în a înțelege toate implicațiile acestui fel de învățătură – așa cum există dificultăți în a înțelege doctrina suveranității totale a lui Dumnezeu atunci când este pusă alături de doctrina voinței libere a omului – dar este totuși învățătura Scripturii. Dacă acceptăm planul Său, vom constata că persoana pe care Dumnezeu a ales-o este într-adevăr cea mai bună – pregătită de El sub toate aspectele pentru a fi complementarul nostru, așa cum Eva a fost pentru Adam.

Robul lui Avraam a recunoscut acest lucru atunci când căuta o mireasă pentru Isaac. El nu s-a rugat prin urmare: "Doamne, condu-mă la niște fete bune aici, dintre care să pot selecta o pereche potrivită pentru Isaac". În schimb, el s-a rugat: "Doamne, condu-mă la fata pe care ai selectat-o Tu deja și ai rânduit-o să fie soția lui Isaac" (Gen. 24:14,44). Când Dumnezeu a răspuns rugăciunii lui, el a putut într-adevăr să spună: "Domnul m-a condus" (Gen. 24:27). Aceasta nu a fost doar o expresie pioasă folosită superficial precum o folosesc unii în ziua de azi. A fost sută la sută adevărat. Ce bine ar fi dacă în toate căsătoriile creștine ar exista aceeași certitudine de a fi fost călăuziți împreună de către Domnul – și numai de Domnul.

Dumnezeu te poate conduce la persoana pe care a ales-o El pentru tine, fie direct fie indirect, prin intermediul părinților și prietenilor tăi. În Biblie, găsim doar un exemplu clar al călăuzirii lui Dumnezeu în căsătorie – cazul lui Isaac și Rebeca, la care tocmai ne-am referit. Acea căsătorie nu a fost aranjată pur și simplu de către părinți – fiindcă Avraam nici măcar nu a văzut-o pe Rebeca, și robul său de asemenea nu a știut nimic despre ea. Nici nu a fost aranjată de înșiși băiatul și fata – deoarece Isaac și Rebeca nu se mai întâlniseră niciodată înainte. A fost aranjată de către Dumnezeu.

Aceasta ne învață că lucrul important nu este metoda pe care Dumnezeu o folosește pentru a aduce doi dintre copiii Săi împreună, ci acest lucru, că El este Cel care i-a condus unul la altul. Fie că suntem călăuziți către o persoană prin părinții noștri, sau prin intermediul prietenilor noștri, sau noi înșine, lucrul important este să fim siguri că persoana este într-adevăr cea pe care Dumnezeu a ales-o pentru noi.

De Zac Poonen
SMS
Nota: 10
Puncte: 10
Voturi 1
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
2 aprecieri
Apreciază | dezapreciază
Nu a fost comentat încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | linkedin | myspace | email
Blog >> Blog | categoria Diverse >> Citește articolul Nu rata Voia lui Dumnezeu pt tine- Alegerea iti apartine.. | FiiLumina
meniu prim
"S-ar putea să uite ce ai spus, dar niciodată nu vor uita ce i-ai făcut să simtă."
~ Carl W. Buechner ~