Citește articolul Ce înseamnă să fii crestin

Scris de: -Rudolfino23
Vizualizări: 485
Scris:
BBCode: [url=/articol/id/1072-ce-inseamna-sa-fii-crestin]Ce înseamnă să fii crestin[/url]
Este diferență enormă între oamenii care se numesc creștini. Hai să ne gândim puțin la toate multitudinile de „creștini”; câți dintre ei slăvesc cu adevărat numele lui Dumnezeu prin viața lor pe pământ?

Nu este dificil să devii creștin și nici nu trebuie să fie dificil. Dar, putem spune că toți „creștinii” vor moșteni împărăția cerurilor?

Ce se cere de la cei care vor să fie creștini? Mai întâi, trebuie să vrei să fii un creștin adevărat și apoi să te decizi să fii unul. Mulți oameni au crescut ca „creștini” fără ca vreodată să își predea vechea lor viață; având întotdeauna un cuget rău adânc în interiorul lor. Creștinismul altora este doar un show în fața oamenilor. Dar cum este cu tine? Nu îți dorești să ai o relație apropiată cu Dumnezeu? Invitația de la Dumnezeu este deschisă pentru toți, dar decizia este a ta. Nu amâna decizia. Nu este sigur că vei mai avea aceeași șansă din nou.

Reflectează asupra vieții tale
Trebuie să intri în tine însuți.“Şi-a venit în fire şi a zis… ‘mă voi scula și mă voi duce la tatăl meu’” Luca 15:17-18. Când trăiești așa zisa „viață de creștin obișnuită” ca păcătos, te înșeli singur. Gândește-te, tu nu vrei cu adevărat să trăiești astfel! Tu nu vrei să te prefaci în exterior că ești creștin știind că în interior păcatul te conduce. Poate că tu ești legat de pofta de bani, sau ai gânduri necurate legate de sexul opus? Poate ești leneș, sau creștinismul tău este pentru a primi cinste de la oameni? Te-ai obișnuit să trăiești o viață cu care de fapt nu ești de acord în adâncul inimii tale.

Reflectează asupra vieții tale. Exact ca fiul risipitor, vei spune: „De ce să trăiesc astfel?” De ce să fiu nefericit, să mă simt judecat în conștiință, și să fiu departe de Dumnezeu? El ar fi foarte bucuros să te primească. Tu poți trăi în sinceritate înaintea lui Dumnezeu cu Duhul Sfânt fiindu-ți îndrumător.

Recunoaștere de sine
Recunoaște-ți păcatul. „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire.” 1 Ioan 1:9. Atât Isus cât și Pavel a poruncit ca tu să încetezi să mai păcătuiești. (Ioan 8:11, 1 Cor 15:34). „Oricine rămâne în El nu păcătuieşte” 1 Ioan 3:6. Cei mai mulți creștini nu se deranjează să nu mai păcătuiască. Creștinismul lor este doar o modalitate de a-și ușura conștiința. Unii sunt atât de împietriți încât își folosesc religiozitatea pentru a obține bunuri materiale. Ei vin cu diferite idei pentru a cerși bani pretinzând că sunt creștini devotați, dar în adevăr ei sunt satisfăcuți cu viețile lor păcătoase și că planurile lor inteligente le reușesc.

Dacă tu recunoști că, deși ești creștin, continui să păcătuiești și nu ai o viață de biruință asupra păcatului și te întristezi din cauza aceasta, atunci să știi că este nădejde pentru tine. Dacă cu adevărat tânjești după biruință, atunci tu ești pregătit să îți predai total viața ta lui Dumnezeu. Dacă ești sătul de păcat, poți veni la Isus, care te poate ajuta. (Mat. 11:28).

Onestitate totală
Trebuie să fii total onest cu tine însuți și cu Dumnezeu. Poate că ești isteț și plin de daruri și îi poți convinge pe oameni că tu ești un creștin atât de bun. Dar nu Îl poți înșela pe Dumnezeu. Păcatul crează despărțire între noi și Dumnezeu. Dumnezeu este puternic să te ajute dacă tu dorești să nu mai păcătuiești și să-ți dai toată viața Lui. Isus a venit pe pământ pentru a ne salva de păcat.
SMS
Nu a fost notat încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază | dezapreciază
Nu a fost comentat încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | linkedin | myspace | email
Blog >> Blog | categoria Diverse >> Citește articolul Ce înseamnă să fii crestin | FiiLumina
meniu prim
"Dacă s-a făcut penicilină din pâine mucegăită, cu siguranță și din tine se poate face ceva.”
~ Muhammad Ali ~