Citește articolul Planul lui Dumnezeu - Transformarea după Chipul lui Hristos

Scris de: -Vlasit
Vizualizări: 213
Scris:
BBCode: [url=/articol/id/1095-planul-lui-dumnezeu-transformarea-dupa-chipul-lui-hristos]Planul lui Dumnezeu - Transformarea după Chipul lui Hristos[/url]
Credem că cel mai important lucru din această viață scurtă pe care o trăim pe acest pământ este ca fiecare să cunoaștem cu exactitate planul lui Dumnezeu cu privire la omul care este cununa creațiunii Lui, să cunoaștem cu ce scop l-a creat Dumnezeu pe om.

Pentru a cunoaște ce lucruri sunt prevăzute în planul lui Dumnezeu, trebuie să cercetăm cu atenție ce scop a avut Dumnezeu când la creat pe om, apoi putem cerceta care este traseul pe care trebuie să-l parcurgem până ajungem la statura pentru care am fost creați.

Din citirea scripturii putem vedea că în planul Lui veșnic, Dumnezeu a avut în vedere nu doar crearea unor ființe superioare îngerilor, ci scopul Lui a fost să facă ființe care să fie o cunună a creației Lui, a făcut o ființă după chipul și asemănarea Lui și a singurului său Fiu, o ființă în care să se manifeste natura Lui.

El a hotărât să facă o ființă care să aibă natura Lui, care să fie după chipul și asemănarea Lui. A creat o ființă care să aibă însușirile Lui, a creat o ființă cu totul deosebită de tot ce a creat până atunci. (Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu. Geneza 1:26-27)

Putem afirma cu certitudine că atunci când Dumnezeu l-a creat pe om a avut un scop total diferit de cel al îngerilor, care aveau statut de slujitori. Dumnezeu a hotărât să facă frați Domnului Isus, să populeze Împărăția Lui cu ființe care să fie asemenea Fiului Său. Pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a și hotărât… să fie asemenea chipului Fiului Său, pentru ca El să fie cel întâi născut dintre mai mulți frați. Romani 8:28-29)

Avem suflet, duh, ne-a înzestrat cu capacitatea de a gândi, de a raționa, de a crede, de a face hotărâri, de a admira, de a iubi și de a alege. Aceasta este pentru că a hotărât mai dinainte în planul Său să fim asemenea Lui.

Însă El nu s-a rezumat doar la această asemănare. Dumnezeu ne-a creat și ne-a înzestrat cu aceste capacități pentru a le întrebuința și este responsabilitatea noastră să le punem în valoare, să lucrăm împreună cu El, pentru a ajunge la statura programată de El, respectiv la statura plinătății lui Hristos.

Planul lui Dumnezeu nu se rezumă doar la o mântuire ieftină, care stă doar în pocăință (dezbrăcarea de omul cel vechi) și în iertarea de păcate, ci prevede refacerea chipului lui Dumnezeu în noi (îmbrăcarea cu omul cel nou) și aducerea noastră la statura plinătății lui Hristos; acesta fiind unul din cele mai înalte lucruri la care omul poate aspira. (Să vă îmbrăcați în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu. Efeseni 4:24)

Acest articol a fost preluat din Transformat după chipul lui Hristos - CuvântCurat.ro - Resurse Trezire Spirituală (cuvantcurat.ro)

Citește broșura online [PDF] Transformat după chipul lui Hristos - CuvântCurat.ro – Broșură - Resurse Trezire Spirituală (cuvantcurat.ro)
SMS
Nu a fost notat încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază | dezapreciază
Nu a fost comentat încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | linkedin | myspace | email
Blog >> Blog | categoria Diverse >> Citește articolul Planul lui Dumnezeu - Transformarea după Chipul lui Hristos | FiiLumina
meniu prim
“Nu înceta niciodată să zâmbești, nici chiar atunci când ești trist, pentru că nu se știe cine se poate îndrăgosti de zâmbetul tău.”
~ Gabriel José García Márquez ~