Citește articolul un pahar cu lapte

Scris de: -Kiwi
Vizualizări: 322
Scris:
BBCode: [url=/articol/id/147-un-pahar-cu-lapte]un pahar cu lapte[/url]
Într-o zi, un tânăr sărac care vindea diferite mărfuri din poarta în poartă ca să-şi plătească studiile la universitate, rămânând fără bani, decise să ceară ceva de mâncare la următoarea casă. Îi răspunse o tânără şi văzând-o, în loc să ceară ceva de mâncare, a cerut un pahar cu apă. Ea se gândi că tânărul părea înfometat, aşa că îi aduse un pahar mare cu lapte. El îl bău încet şi după aceea întrebă:

- Cât vă datorez?

- Nu-mi datorezi nimic, răspunse ea. Mama ne-a învăţat că trebuie să fim mereu buni cu cei care au nevoie de noi.

- Vă mulţumesc din suflet…!

După câţiva ani, tânăra se îmbolnăvi grav. Medicii din satul ei erau îngrijoraţi şi au trimis-o în oraş la Dr. Howard Kelly pentru consultaţie. Acesta o recunoscu imediat şi se hotărî să facă tot posibilul să-i salveze viaţa. Din ziua aceea urmări cazul femeii cu cea mai mare atenţie. În urma operaţiei pe cord deschis suferite, ea se recupera încet, dar sigur şi după o luptă grea, era din nou sănătoasă.

Dat fiind că pacienta era în afara oricărui pericol, Dr. Kelly ceru biroului administrativ să-i trimită factura cu totalul cheltuielilor, ca s-o aprobe. O recontrolă şi o semnă. Factura a ajuns în camera pacientei, dar ei îi era teamă să o deschidă, pentru că ştia că ar fi lucrat pentru tot restul zilelor sale ca să plătească costul unei intervenţii atât de complicate… Când în sfârşit o deschise, ceva îi atrase imediat atenţia. Pe marginile facturii citi aceste cuvinte: „Plătită integral acum mulţi ani, cu un pahar cu lapte.” Semnat – Dr. Howard Kelly
SMS
Nota: 10
Puncte: 20
Voturi 2
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
1 aprecieri
Apreciază | dezapreciază
Comentarii 2
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | linkedin | myspace | email
Blog >> Blog | categoria Diverse >> Citește articolul un pahar cu lapte | FiiLumina
meniu prim
"Pesimistul vede dificultăți în orice oportunitate. Optimistul găsește oportunități în orice dificultate."
~ Winston Churchill ~