Citește articolul ce este dragostea ?

Scris de: -Kiwi
Vizualizări: 368
Scris:
BBCode: [url=/articol/id/279-ce-este-dragostea]ce este dragostea ?[/url]
Ce este dragotea?Iata raspunsurile:
1.Dragostea este o porunca,

Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unii pe altii, cum v-am iubit Eu. (Ioan.15:12)

2.Dragostea este modul prin care lumea cunoaste ca esti crestin!Poti face orice, dar daca nu ai dragoste esti nimic!1 Corinteni 13

3.Dragostea nu poate fi inlocuita cu nimic.Apostolul Pavel spune ca poti sa iti dai si trupul sa fie ars, daca nu ai dragoste esti un chimval zanganitor si o arama sunoatoare!

4.Dragostea este LEACUL,TRATAMENTUL ce vindeca pe orisicine!Nu armele, nu ura,nu razbunarea va rezolva problemele unui popor sau a unei bisericii, ci dragostea!

"Tinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inima curata, dintr-un cuget bun si dintr-o credinta neprefacuta. (1Tim.1:5)"

Multi o definesc a fi..o afectiune pentru o persona speciala, (sentiment) Altii spun ca este ascultarea porunci \"sa iubesti pe aproapele tau,.. Dar Biblia ne spune ca “Dumnezeu este dragoste” (1 Ioan 4:8). Insa, cum putem noi intelege acest adevar? Sunt multe pasaje in Biblie care ne ofera definitia lui Dumnezeu pentru dragoste. Cel mai cunoscut verset este Ioan 3:16: “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.” Deci, un mod in care Dumnezeu defineste dragostea este in actul de a darui. Totusi, ceea ce a dat Dumnezeu (sau mai degraba “pe Cine” a dat Dumnezeu) nu este un simplu cadou impachetat ca atare; Dumnezeu L-a jertfit pe Singurul Lui Fiu, pentru ca noi, cei care ne vom pune credinta in Fiul Sau, sa nu ne petrecem vesnicia in separare de El. Aceasta dragoste este uimitoare, fiindca noi am ales sa fim separati de Dumnezeu prin pacatul nostru, si totusi Dumnezeu este Cel care indeparteaza separarea prin jertfa Sa personala si intensa, iar tot ce trebuie sa facem noi este sa acceptam darul Lui.


Iar fiindca Dumnezeu a dat pe singurul lui fiu sa moara din dragoste pentru noi, si noi avem astfel datoria sa iubim pe Dumnezeu mai presus decat orice, si sa iubim pe aproapele noastru.
SMS
Nota: 10
Puncte: 40
Voturi 4
Daca notezi acest articol, Kiwi îți oferă suma de 300 lei!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
2 aprecieri
Apreciază | dezapreciază
Nu a fost comentat încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | linkedin | myspace | email
Blog >> Blog | categoria Diverse >> Citește articolul ce este dragostea ? | FiiLumina
meniu prim
"Dacă s-a făcut penicilină din pâine mucegăită, cu siguranță și din tine se poate face ceva.”
~ Muhammad Ali ~