Citește articolul 10 tipuri de bărbaţi cu care femeile creştine nu trebuie să se căsătorească

Scris de: -Kiwi
Vizualizări: 646
Scris:
BBCode: [url=/articol/id/289-10-tipuri-de-barbati-cu-care-femeile-crestine-nu-trebuie-sa-se-casator]10 tipuri de bărbaţi cu care femeile creştine nu trebuie să se căsătorească[/url]
1. Necredinciosul. Ia notă de versetul din 2 Corinteni 6:14 şi pune-l ca şi notă pe monitorul calculatorului tău. Acesta spune: „Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi. Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul”? (2 Corinteni 6:14). Aceasta nu este o regulă religioasă învechită. Este Cuvântul lui Dumnezeu pentru dumneavoastră azi. Nu permiteţi ca farmecul unui bărbat, succesul său financiar sau promisiunea că te va însoţi la biserică, să te împingă să te angajezi într-o relaţie care ştii că nu este corectă. „Misionarismul marital” niciodată nu este o bună strategie. Dacă tipul nu este un creştin născut din nou, şterge-l de pe listă. Nu este cel potrivit pentru tine. Încă nu am cunoscut femeia căreia să nu-i pară rău că s-a căsătorit cu un necredincios.

novio_narcisista2. Mincinosul. Dacă tu descoperi că bărbatul cu care te întâlneşti te-a minţit asupra trecutului său, sau că încearcă să-şi acopere urmele pentru a-şi ascunde secretele faţă de tine, fugi pe uşa cea mai apropiată. Familia trebuie să fie construită pe o bază de încredere. Dacă el nu poate să spună adevărul, rupe relaţia acum, înainte de a fii ademenită într-o decepţie mai mare.

3. Uşuraticul. Mi-ar plăcea să-ţi spun că dacă te întâlneşti cu un băiat bun la biserică, ar fi o garanţie că acesta îşi trăieşte viaţa în puritate sexuală. Dar din păcate acest lucru nu se potriveşte în ziua de azi. Am ascultat povestiri oribile despre băieţi necăsătoriţi care fac parte din echipa de laudă, duminica, dar se comportă ca şi un Casanova în timpul săptămânii. Dacă te căsătoreşti cu un bărbat care trecea dintr-un pat în altul, înainte de nuntă, poţi să fii sigură că va face acelaşi lucru şi după nuntă.

4. Necinstitul. Sunt mulţi bărbaţi creştini care cu ani înainte au eşuat în căsătorie. După divorţ, au experimentat naşterea din nou prin Duhul Sfânt şi acum doresc să se recăsătorească. S-ar putea ca familia din recăsătorie să fie foarte fericită. Dar dacă tu descoperi că bărbatul cu care te întâlneşti nu-şi îngrijeşte copiii rezultaţi din prima căsătorie, ai descoperit o eroare fatală. Orice bărbat care nu este capabil să plătească pentru erorile trecutului sau să-şi ajute copiii din relaţia anterioară, nu o să vă trateze într-o manieră responsabilă.

5. Dependentul. Există mulţi bărbaţi care aparent sunt buni creştini, dar sunt dependenţi de alcool sau droguri şi au învăţat să-şi ascundă problemele, dar tu nu trebuie să aştepţi până la luna de miere ca să descoperi că el este un beţiv. Niciodată să nu te căsătoreşti cu un bărbat care refuză să caute ajutor pentru dependenţa sa. Insistă ca el să caute ajutor profesionist şi depărtează-te de el. Nu intra într-o relaţie de codependenţă în care el afirmă că are nevoie de tine ca să se poată menţine serios. Tu nu poţi să-l ajuţi.

6. Vagabondul. Am o prietenă care şi-a dat seama după nuntă că ea s-a căsătorit cu unul care nu avea planuri de a-şi găsi un loc de muncă stabil. Îşi făcuse un plan foarte ingenios: el rămânea acasă în fiecare zi şi se juca jocuri pe video, în timp ce soţia lui mergea la muncă şi plătea toate facturile. Apostolul Pavel spune că „Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce” (2 Tesaloniceni 3:10). Aceeaşi regulă se aplică şi aici: Bărbatul care nu este dispus să muncească, nu merită o soţie creştină.

7. Narcisistul. Sincer vorbind sper ca să poţi găsi un bărbat chipeş. Dar să ai grijă: dacă prietenul tău petrece 6 ore pe zi într-o sală de sport şi publică regulat pe facebook, poze cu bicepşii lui, ai o problemă. El s-ar putea să fie „arătos” dar un bărbat care se îndrăgosteşte de imaginea lui şi de propriile lui necesităţi, niciodată nu va fi capabil să te iubească cu sacrificiu aşa cum Hristos îşi iubeşte Biserica (Efeseni 5:25). Bărbatul care întotdeauna se priveşte pe el însuşi în oglindă, niciodată nu te va privi pe tine.

novio_posesivo8. Necumpătatul. Bărbaţii cu tendinţe abuzive nu-şi pot controla mânia când îşi pierd cumpătul. Dacă tipul cu care te întâlneşti are tendinţa de a-şi pierde firea, fie cu tine, fie cu alţii, să nu fii tentată să-i înţelegi comportamentul. El are o problemă şi dacă te căsătoreşti cu el va trebui să navighezi în fiecare zi într-un câmp plin de mine, pentru ca să eviţi o nouă explozie. Bărbaţii irascibili îşi abuzează soţiile verbal sau chiar fizic. Găseşte-ţi un bărbat care să fie un „domn”.

9. Necoptul. Poţi să mă numeşti rămas în urmă, dar eu am suspiciuni faţă de un bărbat care încă locuieşte cu părinţii la 35 de ani. Dacă mama lui încă îi găteşte, îi face curat în cameră şi îi calcă hainele la vârsta aceasta, poţi să fii sigură că se găseşte blocat într-o urzeală emoţională a timpului. Tu îţi cauţi o problemă dacă gândeşti că poţi să fii soţia unui bărbat care nu s-a maturizat. Fă pasul înapoi şi ca şi prietenă, încurajează-l să-şi găsească un mentor care să-l ajute să se maturizeze.

10. Posesivul. Unii băieţi creştini din ziua de azi cred că familia promovează superioritatea masculină. Ei pot să citeze Scriptura şi sună foarte spiritual, dar în spatele faţadei autorităţii maritale se află o profundă insecuritate şi o mândrie care se poate transforma în abuz spiritual. 1 Petru 3:7 porunceşte bărbaţilor să se poarte cu înţelepciune cu soţiile lor, dându-i cinste ca unui vas mai slab (deci de pe poziţii de egalitate). Dacă bărbatul cu care eşti prietenă, îţi vorbeşte de sus, face comentarii jenante asupra femeilor şi le desconsideră darurile spirituale, fă stânga împrejur şi pleacă. El caută doar puterea. Femeile care se căsătoresc cu bărbaţi fanatici din punct de vedere religios, ajung deseori într-un coşmar al depresiei.
SMS
Nota: 10
Puncte: 70
Voturi 7
Daca notezi acest articol, Kiwi îți oferă suma de 1000 lei!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
3 aprecieri
Apreciază | dezapreciază
Comentarii 1
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | linkedin | myspace | email
Blog >> Blog | categoria Diverse >> Citește articolul 10 tipuri de bărbaţi cu care femeile creştine nu trebuie să se căsătorească | FiiLumina
meniu prim
"Adevărurile care rămân doar în minte și nu sunt trăite practic ne hrănesc tot atât de puțin ca o mâncare ce rămâne în cămară.
~ Richard Wurmbrand ~