Citește articolul Mersul la mare pentru crestini

Scris de: -Kiwi
Vizualizări: 489
Scris:
BBCode: [url=/articol/id/312-mersul-la-mare-pentru-crestini]Mersul la mare pentru crestini[/url]
daca tot exista acel topic eu pt asta pun ca toti crestinii nostri asa zisi ei cred ca nu e pacat si am vrut sa le aduc cateva argumente ca e greu sa stau la discutii cu ei asa mai bine am ales sa pun acest articol

Toţi oamenii au nevoie de odihnă calitativă şi creştinii nu fac excepţie. Bronzatul le face bine tuturor şi le întăreşte sănătatea. Iar la plajă se merge în costum de baie.

Presupun că întrebarea a fost pusă având în vedere că în zilele noastre unii bărbaţi, dar mai ales femei, îşi permit să vină la plajă în costume de baie sumare care provoacă ispite sexuale, sau chiar să meargă la extreme venind pe plajă topless (femeile) sau complet fără haine. Cei care procedează astfel trebuie să ştie că este un lucru rău pentru că devin o mare pricină de poticnire pentru alţii, iar nuditatea, sau îmbrăcămintea sumară şi provocatoare (pe care unii azi o numesc îmbrăcăminte sexi ) îi face pe oameni să curvească în inimile lor şi nu numai.

Îmbrăcăminte provocatoare la sexualitate multe persoane poartă şi în împrejurări obişnuite, nu la plajă. O creştină cu frică de Dumnezeu nu va proceda nici odată astfel pentru că înţelege seriozitatea cuvintelor din Sfintelor Scripturi care spun:

Vreau, de asemenea, ca femeile să se roage îmbrăcate în chip cuviincios, cu ruşine şi sfială; nu cu împletituri de păr, nici cu aur, nici cu mărgăritare, nici cu haine scumpe, ci cu fapte bune, cum se cuvine femeilor care spun că sunt evlavioase. (1 Timotei 2:9-10)

Principiul de a te îmbrăca în chip cuviincios, cu ruşine şi sfială trebuie aplicat şi atunci când mergi la plajă.

În veacul acesta care se pretinde deosebit de modern şi educat există foarte multă păgânătate şi trăire după poftele lumeşti, iar noi, creştinii,am crezut în Domnul Isus Hristos şi prin har am fost mântuiţi, dar tot prin har şi ne trăim viaţa de zi cu zi. Să luăm bine seama că…

… harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toţi oamenii, a fost arătat şi ne învaţă s-o rupem cu păgânătatea şi cu poftele lumeşti şi să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate şi evlavie, aşteptând fericita noastră nădejde şi arătarea slavei marelui nostru Dumnezeu şi Mântuitor Isus Hristos. (Tit 2:11-13)

Mergând la plajă gândeşte-te dacă nu este cumva acolo ceva sau cineva care te va atrage în păgânătate şi poftele lumeşti despre care Dumnezeu ne spune că trebuie să o rupem cu ele. Ia seama la costumul tău de baie şi la felul cum vei apărea şi te vei purta acolo aşa ca nu cumva să stârneşti poftele celor din jur.

Dacă ai ales să mergi la plajă, evită locurile unde vin bărbaţi şi femei care se îmbracă sumar şi provocator.

Iar dacă ai convingerea că nu este cuviincios pentru un creştin să meargă la plajă, să nu mergi pentru că ar însemnă că procedezi contrar conştiinţei tale şi aceasta tot este păcat, cum este scris:

Dar cine se îndoieşte şi mănâncă este osândit, pentru că nu mănâncă din încredinţare. Tot ce nu vine din încredinţare e păcat. (Romani 14:23)

În acelaşi timp, cred că nu este bine să le impui altora părerea ta ci să păstrezi convingerea pentru tine…

Încredinţarea pe care o ai, păstreaz-o pentru tine, înaintea lui Dumnezeu. Ferice de cel ce nu se osândeşte singur în ce găseşte bine. (Romani 14:22)

Dumnezeu să te ajute să procedezi cu înţelepciune şi evită să fii un prilej de poticnite în vorbire şi în fapte. Mersul la mare si vederea goliciunii altora

“Facusem un legamant cu ochii mei, si nu mi-as fi oprit privirile asupra unei fecioare.” Iov 31:1

“Ati auzit ca s-a zis celor din vechime: „Sa nu preacurvesti.” Dar Eu va spun ca ori si cine se uita la o femeie, ca s-o pofteasca, a si preacurvit cu ea in inima lui. Daca deci ochiul tau cel drept te face sa cazi in pacat, scoate-l si leapada-l dela tine; caci este spre folosul tau sa piara unul din madularele tale, si sa nu-ti fie aruncat tot trupul în gheena”. Mt. 5:27-29

“Fugi de poftele tineretii, si urmareste neprihanirea, credinta, dragostea, pacea, impreuna cu cei ce cheama pe Domnul dintr-o inima curata.” 2 Tim. 2:22

fugi de poftele tineretii

Un argument al celor care socotesc normala mergerea la mare la un loc cu restul lumii, este ca atunci cand toata lumea este dezbracata (inclusiv tu) nu mai esti ispitit sa te gandesti la lucruri necurate. Daca am face un sondaj intre cei care merg la mare, ma tem ca rezultatele nu ar incuraja o asemenea concluzie. Mai degraba incercam sa ne adormim constiinta cu asemenea argumente. Presupunand ca un crestin reuseste sa-si infraneze imaginatia in mijlocul celor dezbracati (desi pasirea intr-un asemenea loc este incumetare), ce ne face sa credem ca cei din jur vor avea ganduri curate privind goliciunea noastra? Este foarte adevarat ca poti avea ganduri necurate si atunci cand toti cei din jur sunt imbracati, dar este la fel de adevarat ca gandurile celor mai multi vor fi incurajate intr-o directie pozitiva daca cei din jur sunt imbracati decent (si cu atat mai mult daca sunt imbracati cu adevarat crestineste, in armonie cu Scriptura). Daca in fiecare saptamana vezi pe cineva la biserica imbracat decent si apoi vezi aceeasi persoana aproape complet dezbracata la mare, vei putea sterge imaginile respective din memorie? Vei vedea cu aceiasi ochi acea persoana in biserica? Putini realizeaza ca multe familii s-au destramat tocmai de la asemenea intovarasiri si expuneri ale goliciunii in locuri precum plajele de la mare, stranduri, piscine si alte locuri asemanatoare.
SMS
Nota: 10
Puncte: 50
Voturi 5
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
4 aprecieri
Apreciază | dezapreciază
Comentarii 8
Daca comentezi acest articol, Kiwi îți oferă suma de 1000 lei!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | linkedin | myspace | email
Blog >> Blog | categoria Diverse >> Citește articolul Mersul la mare pentru crestini | FiiLumina
meniu prim
"Cel mai frumos lucru pe care putem sa-l experimentăm este misterul."
~ Albert Einstein ~