Citește articolul ciocolata :x

Scris de: -Kiwi
Vizualizări: 478
Scris:
BBCode: [url=/articol/id/446-ciocolata-x]ciocolata :x[/url]
Îți amintești când părinții îți spuneau în copilărie că ciocolata nu face bine, că îngraşă şi că strică dantura? Astăzi cercetătorii o recomandă. Dar nu orice fel de ciocolată! Ciocolata neagră este recunoscută acum pentru efectele benefice asupra sănătăţii, fiind mai eficientă chiar şi decât unele medicamente. Formată din cacao, în proporţie de 80-90%, unt de cacao şi zahăr, ciocolata neagră sau amăruie nu conţine deloc lapte sau lapte praf, dar este bogată în vitaminele A, B1, B2, C, D şi E însă are şi un conţinut ridicat de minerale, precum potasiu, magneziu, fier, calciu şi sodiu.

Ciocolata neagră este, deci, un desert excelent, foarte gustos, dar şi foarte sănătos. Cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele care mănâncă zilnic ciocolată neagră (maximum 30 de grame pe zi) sunt expuse mai puţin la apariţia diverselor boli şi, în medie, pot să-şi prelungească viaţa cu un an.

1. Împotriva cancerului
Ciocolata neagră este un adevărat depozit de antioxidanţi. Aceştia protejează celulele de toxine şi reduc riscul apariţiei celulelor cancerigene. Astfel, cu cât batonul de ciocolată conţine mai multă cacao, cu atât numărul de antioxidanţi este mai mare.

2. Scade colesterolul
În timp ce foarte multe alimente bogate în grăsimi saturate cresc procentul de colesterol, ciocolata neagră are un efect contrar, deoarece conţine un anumit tip de grăsimi saturate, benefice pentru organism. Mai mult, ciocolata neagră ridică nivelul colesterolului bun, care nu afectează sănătatea.

3. Reglează circulaţia sangvină
Ciocolata neagră conţine anumite substanţe chimice care ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Astfel, femeile cu vârsta de peste 40 de ani care consumă ciocolată neagră o dată sau de două ori pe săptămână prezintă un risc mai scăzut de apariţie a bolilor cardiace. Ciocolata neagră este indicată şi hipertensivilor, deoarece scade tensiunea arterială, dacă este consumată în fiecare zi. Odată cu reducerea tensiunii, scade cu 20% riscul unui atac de cord, cu 10% riscul apariţiei unei boli coronariene şi cu 8% riscul unui deces prematur.

4. Împotriva depresiei
Grăsimile existente în ciocolată ajută la menţinerea stării de bucurie şi satisfacţie, eliberând endorfinele care creează buna dispoziţie. Şi acesta este un motiv pentru care ciocolata neagră este cel mai dorit aliment din lume. Ea ajută şi la eliminarea simptomelor de anxietate, în cazul persoanelor care suferă de depresie.



Cieste inca 6 motive. In revistafelicia.
SMS
Nota: 10
Puncte: 140
Voturi 14
Daca notezi acest articol, Kiwi îți oferă suma de 9999 lei!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
6 aprecieri
Apreciază | dezapreciază
Comentarii 9
Daca comentezi acest articol, Kiwi îți oferă suma de 9999 lei!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | linkedin | myspace | email
Blog >> Blog | categoria Diverse >> Citește articolul ciocolata :x | FiiLumina
meniu prim
"Orice gând este o sămânță. Dacă plantezi mere acre nu te aștepta să culegi ionatane."
~ Bill Meyer ~