Citește articolul Ce reprezinta Craciunul pentru tine?

Scris de: -Kiwi
Vizualizări: 352
Scris:
BBCode: [url=/articol/id/518-ce-reprezinta-craciunul-pentru-tine]Ce reprezinta Craciunul pentru tine?[/url]
Chiar daca multi stiti asta, am ales sa pun acest articol sa va reamintiti sau sa aflati ceva nou. ;)
Pentru unii reprezinta shoping, pentru altii brazi si instalatii, cadouri (sub brad ma asteapta ceva). Sunt unii pentru care este perioada de concediu de vacanta, liber de la munca, nu mai trebuie sa puna ceasul sa sune la 5 am. Pentru comercianti este cea mai buna perioada din an, cand tot ce nu a trecut intra la reducere, au si zile dedicate acestor reduceri (black Friday, boxing day, buy two, pay for one). Pentru cei de la serviciu de ambulande din Romania este perioada cea mai incarcata din an deoarece numarul urgentelor din aceasta perioada creste, datorita intoxicarii cu mancare si bautura. Pentru altii este televizor, lipsa activitatii, pasivitate. Insa ce reprezinta Craciunul pentru un om care il iubeste pe Dumnezeu?

1 – Craciunul este momentul in care insusi Dumnezeu s-a facut om. El creatorul s-a coborat la noi, luand o forma umana, facandu-se unul ca noi si dintre noi. El a devenit om, simtind ca oamenii, avand aceleasi nevoi si probleme ca noi toti. Craciunul este onomastica lui Isus Cristos. Este amintirea zilei in care pe pamantul nostru s-a nascut unul cu chip de soare, cu inima de Dumnezeu, o fiinta nobila care a venit sa ne innobileze si pe noi.

2 – Craciunul este momentul in care mantuirea a intrat in lume. Pana la venirea lui Isus posibilitatile omului de a fii mantuit erau foarte reduse. Legea Vechiului Testament cu cele 630 de porunci era greu de implinit. Dar a venit Isus sa implineasca El Legea, sa traiasca El in locul nostru standardul lui Dumnezeu. A venit El sa plateasca pretul pacatelor noastre si tot ce trebuie sa facem este doar sa il primim in viata noastra ca Domn si Mantuitor si intr-o zi cerul se va deschide pentru noi. Intr-o zi Cel ce vine, v-a venii si lumea in care ne va duce El va fii un loc imparatesc, un loc vesnic imbracat cu slava, un loc al gloriei si frumusetii, acolo vom fii impreuna cu ingerii cu cerul cu Tatal si cu Fiul si cu Duhul Sfant care ne ajuta in fiecare zi.

3 – Craciunul este un prilej de mare bucurie. Observ ca atunci cand ingerul a vorbit Mariei i-a spus ca pruncul va fii un prilej de mare bucurie. Cuvantul mare inseamna imens. Apoi cand ingerii au vorbit pastorilor si ei s-au bucurat. De fapt toti care au fost in jurul acestui eveniment au fost cuprinsi de o bucurie mare. Craciunul este un prilej de bucurie. Nu din cauza, carnatilor si a cozonacilor ci din cauza lui Isus Cristos care ne da bucurie in inima. O bucurie care vindeca, care elibereaza, care tine si care este duhovniceasca.

Iata cateva motive pentru care sa sarbatorim Craciunul.
Domnul sa te binecuvanteze sa il sarbatoresti pe El.

Sarbatori Fericite!
SMS
Nota: 10
Puncte: 70
Voturi 7
Daca notezi acest articol, Kiwi îți oferă suma de 9999 lei!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
1 aprecieri
Apreciază | dezapreciază
Comentarii 2
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | linkedin | myspace | email
Blog >> Blog | categoria Diverse >> Citește articolul Ce reprezinta Craciunul pentru tine? | FiiLumina
meniu prim
"Atitudinea pozitivă poate să nu îți rezolve toate problemele , dar va deranja destul de mulți oameni pentru a merita efortul."
~ Herm Albright ~