Citește articolul Esti ocupat?

Scris de: -Cont_sters
Vizualizări: 385
Scris:
BBCode: [url=/articol/id/519-esti-ocupat]Esti ocupat?[/url]
Există atât de multe lucruri care ne atrag atenția..mai ales cu toată această explozie a internetului, cu tot felul de website-uri, o supraîncărcare cu informație, avem mai puțin timp ca niciodată. Să nu vă simțiți jigniți... Dar pentru că oamenii sunt egocentrici și fiecare vrea să fie un superstar. Fiecare are pagina lui de X(ca sa nu fac spam), cont pe Y și anunță lumea despre tot ceea ce fac, tot ceea ce sunt și tot ceea ce ei cred. Multe dintre acestea pot fi bune, sunt sigur, însă multe din ele pot fi o pierdere de timp.
Întrebarea este: din moment ce toată lumea este ocupată, ce putem face în dreptul acestei probleme?
În primul rând, trebuie să realizăm că nu suntem chemați de Dumnezeu să facem de toate. Suntem chemați de Dumnezeu să facem voia Lui. Deci, dacă vrem să facem ordine în viața noastră, trebuie să aflăm voia lui Dumnezeu. Iar aceasta se află în Scripturi. Se pare că răspunsul la fiecare întrebare pe care o are cineva este acesta: întoarce-te la Scriptură, citește Cuvântul și află ce are de spus.
În primul rând, felul în care eu confrunt problema aceasta este prin a-mi stabili priorități. în speranța că acestea sunt și prioritățile lui Dumnezeu. Care este prioritatea mea numărul unu, în fiecare zi? Trebuie să spun că este întâlnirea cu Dumnezeu. A petrece timp în Cuvânt și a petrece timp în rugăciune. Acest lucru are un mare impact în viața mea. Dacă nu o fac, trăiesc în neascultare și dacă nu o fac, nu sunt de folos nimănui. Știți ce spunea Martin Luther? „Sunt atât de ocupat azi încât dacă nu mă voi ruga trei ore, nu voi reuși să termin niciodată.” Vedeți cât de diferit era el? Noi spunem, „Suntem atât de ocupați încât nu avem timp să ne rugăm.” El spunea că e atât de ocupat încât trebuie să se roage ca Dumnezeu să îi dea ajutor și să îi pună în ordine ziua ca să poată duce totul până la capăt. Deci cel mai important e să ne întâlnim cu Dumnezeu – în Cuvântul Său și în rugăciune.
În al doilea rând, cele mai importante priorități sunt relațiile pe care mi le-a dat Dumnezeu. Trebuie să fiu sigură că îmi îndeplinesc datoriile - relaționale, prietenești, comunicative. Relația mea cu Dumnezeu, cu familia mea, cu frații și surorile în Hristos și, apoi, relația mea cu oamenii care au nevoie de Isus Hristos. Cred că ar fi de un real folos ca oamenii să-L pună pe Dumnezeu înainte de toate. Apoi să pună relațiile pe care li le-a dat Dumnezeu. Și mai e, desigur, munca pe care trebuie să o depună pentru a-și susține familiile.
Și dacă rămânem fără timp, în loc să tăiem din părtășia cu Dumnezeu, mai tăiați din timpul petrecut pe X, Y, internet sau telefon – mesaje.
Stabiliți-vă prioritățile bine și nu veți mai avea multe probleme cu timpul.
SMS
Nota: 10
Puncte: 70
Voturi 7
Daca notezi acest articol, Cont_sters îți oferă suma de 500 lei!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
2 aprecieri
Apreciază | dezapreciază
Comentarii 5
Daca comentezi acest articol, Cont_sters îți oferă suma de 500 lei!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | linkedin | myspace | email
Blog >> Blog | categoria Diverse >> Citește articolul Esti ocupat? | FiiLumina
meniu prim
"Când o ușă se închide, o alta se deschide; dar deseori ne uităm atât de mult la ușa închisă că nu o mai vedem pe cea care s-a deschis pentru noi.”
~ Hellen Adams Keller ~