Citește articolul alcoolul este pacat .

Scris de: -Kiwi
Vizualizări: 423
Scris:
BBCode: [url=/articol/id/526-alcoolul-este-pacat]alcoolul este pacat .[/url]
(A) Betia este in scriptura printre cele 17 fapte ale firii pamantesti, alaturi de vrajitorie. Si faptele firii pamantesti sunt cunoscut si sunt acestea: curvia, preacurvia, ghicitoria sau vrajitoria, si betia. Deci este printre faptele firii pamantesti si nu trebuie sa-si aiba loc intre crestini.
(B) Pe de alta parte, betivii nu vor mosteni imparatia lui Dumnezeu. 1 Corinteni 6:10 „Nu va inselati, betivii nu vor intra in imparatia lui Dumnezeu”. De aceea, oricine vrea sa se justifice ca poate sa consume alcool sa se imbete nu ajunge in imparatia lui Dumnezeu. Nu-l scoatem noi, il scoate Dumnezeu de acolo.
(C) Betia este pe lista rautatilor din vremurile din urma. Romani 13:13 „Este vremea sa ne trezim in sfarsit din somn, spune apostolul Pavel, nu sa traim in betii, in chefuri. Deci, in vremurile din urma consumul de alcool se vede ca este tot mai frecvent si de aceea frecventa aceasta intra si in biserici. Luca 21:34, Luca 12:45, 1 Tesaloniceni 5:7 „Betia separa un credincios de la partasia cu alti credinciosi”. 1 Corinteni 5:9-13. Nici o legatura intre betivi, curvari si copii Domnului, spune Domnul Dumnezeu prin Duhul Domnului.
(D) Betia este interzisa celor umpluti cu Duhul Sfant. Efeseni 5:18 „Nu va imbatati de vin, aceasta este destrabalare, dimpotriva fiti plini de Duh”.
(E) Betia este catalogata alaturi de lacomie, incapatanare si rebeliuni si de aceea este pedepsita. Deuteronom 21:18-21 „Daca te vei imbata te voi pedepsi. Proverbe 23:21
(F) Betia aduce judecata lui Dumnezeu peste cei ce o practica. Isaia 28:1,3 Ioel 1:5 Habacuc 2:15. „Daca ai chemat pe cineva la tine si l-ai imbiat cu un pahar de vin (cu un pahar de sampanie, cu un pahar de alcool) ai facut o crima impotriva sufletului tau. Si Dumnezeu spune in felul acesta: „Vai de cel ce da aproapelui sau sa bea vin. Vai de tine, care-i torni bautura spumoasa si-l ametesti ca sa-i vezi goliciunea.” Cand spune „ca sa-i vezi goliciunea” nu se refera numai ca l-ai dezbracat de haine, ci ai vede goliciunea lui morala, mintala pentru ca un om care este ametit de vin nu mai rationeaza si de aceea vorbeste prostii.
(G) Betia cauzeaza in oameni comportament indecent. Iov 12:25 Alcoolul ia inhibita din oameni, ia teama, pudoarea, rusinea si teama si de aceea dupa ce au baut 2, 3 pahare nu le este greu sa comita adulter, nu le este greu sa minta, nu le este greu sa se poarte indecent.
In Scriptura nu exista porunca speciala sa nu bei vin. Dar, daca nu exista aceasta porunca scrisa sa nu bei vin nu insemneaza ca trebuie sa se bea vin sau bauturi alcoolice pentru ca nu exista in scriptura porunca speciala sa nu va uitati la televizor, sau sa nu va uitati pe internet. Asta nu insemneaza ca ne uitam pe internet la toate saiturile murdare sau cumparam la televizor programele alea asa-zise ‘pentru adulti’, adica programe pornografice. Nu exista acest lucru.

Dar in Scriptura sunt cateva pasaje controversate, legate de vin:

(1) Nunta din Cana

Ioan 2:1-10 Biblia spune ca e prima minune pe care a facut-o Domnul Isus Hristos. Prima minune. Cum trebuie sa intelegem acest pasaj pentru cei care folosesc nunta din Cana ca si un pasaj biblic care sa ii incurajeze sa foloseasca alcool? Punctul de plecare pentru interpretare a acestui pasaj este urmatorul:

Cunostea Isus scripturile Vechiului Testament? Cunostea pentru ca El le-a dat. Atunci, uitati ce scrie in Vechiul Testament, Proverbe 20:1 „Vinul este batjocoritor, bauturile tari sunt galagioase, oricine se imbata cu ele nu este intelept„. Proverbe 23:29, 35 „Nu te uita la vin cand cade in pahar. Creeaza dependenta” v 35 „Mai vreau vin”. Habacuc 2:15 „Vai de cel ce da aproapelui sau sa bea. Vai de tine care ii torni bautura spumoasa si-l ametesti ca sa-i vezi goliciunea”. Stia Isus Hristos pasajele acestea? Atunci cum credeti dumneavoastra ca El a facut vin alcoolic cand citesti acest pasaj? Cum credeti voi ca prima Lui minune este o minune care este impotriva cuvantului pe care El a trimis in pasajul din Habacuc, ca sa fie ‘vai de El’ ca le-a turnat vin.

Cheia: Deci, ca sa interpretam pasajul trebuie sa punem intrebarea daca Isus cunostea Scriptura. Si pentru ca o cunostea, El nu putea sa faca ceva impotriva scripturii. El a venit sa implineasca scriptura. Cheia este in Ioan 2:4, unde Isus Hristos, la provocarea mamei Sale pamantesti, Maria care-i zice: Nu mai au vin; Isus Hristos i-a raspuns „Femeie, ce am Eu de a face cu tine? Nu mi-a venit inca ceasul.” Ce vrea sa spuna pasajul acesta? „Isuse, nunta aceasta nu mai are vin”, si avea vin fermentat. Este clar ca avea vin fermentat pentru ca in Israel se consuma vin. Intrebarea este: A consumat Isus vin? Raspunsul este NU. Nu inseamna ca pentru ca s-a dus la o nunta din asta a consumat vin, pentru ca uitati ce spune, „Femeie, nu mi-a sosit ceasul”. Vrea sa spuna urmatorul lucru: „Ceasul Meu, al lui Dumnezeu, de a interveni in afacerile oamenilor, de a interveni in afacerile oamenilor nu poate sa inceapa pana nu se termina ceasul vostru. Si cand se incheie ceasul vostru cu vinul vechi, lasa sa-l terminati voi pe ala vechi, fermentat, incepe ceasul Meu cu vinul nou care nu va imbata, va trezeste”.

Este asa? Pentru urmatorul lucru: Daca Isus Hristos, si vom vedea in pasajul urmator, daca Isus Hristos a consumat vin alcoolic inseamna ca a fost impotriva a ceia ce El a invatat si ceea ce este incompatibil cu viata lui Isus Hristos de care cuvantul lui spune ca „in El nu s-a gasit pacat”. Insemneaza ca daca El, Isus Hristos a consumat alcool este n fariseu, un fatarnic. Pe cine a condamnat El foarte vehement? „Vai de voi farisei fatarnici. Voi una spuneti, alta faceti”. Isus Hristos nu putea face lucrul acesta- sa se comporte ca un fariseu.

De aceea Isus Hristos cand a facut apa in vin nu a facut un vin fermentat, ci a facut un vin nou, nefermentat. Un vin nou care le-a trezit mintea si va fi folosit in timpul imparatiei de 1000 de ani, in timpul imparatiei de 1000 de ani nu se va bea alcool.
SMS
Nota: 10
Puncte: 70
Voturi 7
Daca notezi acest articol, Kiwi îți oferă suma de 9999 lei!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
2 aprecieri
Apreciază | dezapreciază
Comentarii 6
Daca comentezi acest articol, Kiwi îți oferă suma de 9999 lei!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | linkedin | myspace | email
Blog >> Blog | categoria Diverse >> Citește articolul alcoolul este pacat . | FiiLumina
meniu prim
"Nu disprețui lucrurile mici; o lumânare poate face oricând ceea ce nu poate face soarele niciodată: să lumineze în întuneric."
~ Octavian Paler ~