Citește articolul Nu ezita sa faci bine

Scris de: -Cont_sters
Vizualizări: 475
Scris:
BBCode: [url=/articol/id/660-nu-ezita-sa-faci-bine]Nu ezita sa faci bine[/url]
Cred că a trecut cam un an de atunci...Treceam aproape zilnic prin acel loc deoarece era in drumul meu şi obişnuiam să-i mai cumpăr câte o porţie de mâncare...Nu era ca şi ceilalţi cerşetori. Nu cerea nimic, dar totuşi aştepta ceva. Mă gândeam că ar fi bine să aflu mai multe despre el, dar îmi lipsea curajul. La un moment dat mă supărasem în sinea mea în legătură cu un aspect pe care îl observasem la el. "Se merită?" mă întrebam. M-am cercetat apoi şi mi-am dat seama că mediul acesta al străzii îl făcuse probabil să devină aşa şi m-am gândit că l-am judecat prea aspru în mintea mea. Îmi venise ideea să îi ofer şi ceva mai mult decât pentru trup. Aşa că am găsit ceva care ar putea fi mai pe înţelesul unui om ca şi el. În acea zi mi-am zis să citesc o filă dintr-un calendar care îmi era la îndemână, deşi nu o făceam de regulă. Şi aşa cum mai facem noi câte o data, am zis : "Ia să vedem ce scrie pentru mâine." Mâine fiind ziua în care mă hotărâsem să fac un pas mai mult pentru acel om. Ei bine m-a surprins oarecum atunci când am citit meditaţia pentru ziua ce urma, intitulată "Scriitorul şi cerşetorul". Nu mi-a venit să cred, dar însuşi titlui m-a surprins profund. Meditaţia se referea la faptul că scriitorul nu avusese ca să-i ofere acelui cerşetor decât o strângere de mână, iar pentru umilul cerşetor, acest gest a fost mai mult decât orice ban daruit. Plină de speranţă am pornit in ziua următoare să-mi ating scopul, dar acest om nu mai era acolo...cumva am fost dezamăgită. Aşa este când îmi fac eu planul şi sunt prea sigură pe mine. Dar, nici azi, nici mâine, apoi eu nu am mai putut ajunge în acel loc, dar purtam un pachet pentru el în speranţa că îl voi reîntâlni. S-a întâmplat însă peste mai multe zile să reuşesc să fac ceea ce îmi propusesem într-o anumită măsură şi bineînţeles că altfel decât am gândit iniţial. Apoi, nu mai ştiu ce s-a întâmplat cu el.
De ce am scris această întâmplare? Nu putem ştii ce viaţă au avut unii oameni şi îi judecăm adesea după vedere. Să nu îţi fie teamă să faci un bine acum. Peste o oră poate fi prea târziu şi de ce să regreţi? Timpul nu se mai întoarce. Aşa că nu îţi fie teamă să faci un bine când încă mai poţi. Nu amâna. Nu lăsa pe altul să facă ceea ce tu ai putea să faci. Biblia spune că cine ştie să facă binele şi nu îl face, săvârşeşte un păcat. Poate ai trecut şi tu pe lângă cineva şi apoi ţi-a părut rău că nu ai făcut ceva pentru acea persoană sau că nu i-ai spus un lucru. Şi mie mi s-a întâmplat. Ce am păstrat adesea am pierdut, dar ceea ce am dat, aceea am câştigat.
Vei zice poate "Nu am cum să-i ajut. Nu am bani, nu am resurse." Însă, uneori este nevoie doar de bunăvoinţa ta, de o inimă care iubeşte, iar restul vine de la sine.
SMS
Nota: 10
Puncte: 80
Voturi 8
Daca notezi acest articol, Cont_sters îți oferă suma de 500 lei!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
6 aprecieri
Apreciază | dezapreciază
Comentarii 2
Daca comentezi acest articol, Cont_sters îți oferă suma de 500 lei!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | linkedin | myspace | email
Blog >> Blog | categoria Diverse >> Citește articolul Nu ezita sa faci bine | FiiLumina
meniu prim
“Nu înceta niciodată să zâmbești, nici chiar atunci când ești trist, pentru că nu se știe cine se poate îndrăgosti de zâmbetul tău.”
~ Gabriel José García Márquez ~