Citește articolul Florile...Florile primaverii...

Scris de: -Picasso
Vizualizări: 637
Scris:
BBCode: [url=/articol/id/728-florile-florile-primaverii]Florile...Florile primaverii...[/url]
Primăvara este specifică prin faptul că natura prinde din nou viaţă. Florile cu frumuseţea şi parfumul lor, pot fi comparate cu vremea copilăriei şi a adolescenţei.

Aşa cum plantele şi copaci înfloresc şi înfrunzesc, pregătindu-se pentru noul sezon cu creşterea şi rodirea necesară, la fel primii ani ai vieţii sunt premergători pentru cariera vieţii şi rezultatele ei.

Dar nu toţi arborii sunt roditori şi nu toate roadele sunt comestibile. Domnul spunea: „Culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini? Tot aşa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rău face roade rele. Pomul bun nu poate face roade rele, nici pomul rău nu poate face roade bune” (Matei 7:16-18).

Pentru că omul are o moştenire genetică rea, este necesară altoirea, aşa cum explica Pavel, despre neevrei: „tu, care erai dintr-un măslin sălbatic, ai fost altoit şi ai fost făcut părtaş rădăcinii şi grăsimii măslinului” (Romani 11:16).

Acest proces implică naşterea din nou – o schimbare a naturii, pentru o rodire bună, sau într-o altă imagine – sămânţa bună este pusă în pământul vieţii noastre, prin Cuvântul lui Dumnezeu, care este viu şi care rămâne în veac.

Pe de altă parte, trebuie să recunoaştem că avem daruri şi chemări diferite, dar roade toţi trebuie să avem. Apostolul întreba: „Fraţii mei, poate oare un smochin să facă măsline sau o viţă să facă smochine?” (Iacov 3:12).

Nu, nici nu se cere decât ce este natural, dar la sfârşitul anului, rodirea sau nerodirea au efecte asupra păstrării sau nu în grădină, aşa cum scrie fratele Dionisie Giuchici în poezia „Paradisul verde”
SMS
Nota: 10
Puncte: 60
Voturi 6
Daca notezi acest articol, Picasso îți oferă suma de 1000 lei!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
4 aprecieri
Apreciază | dezapreciază
Comentarii 2
Daca comentezi acest articol, Picasso îți oferă suma de 1000 lei!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | linkedin | myspace | email
Blog >> Blog | categoria Diverse >> Citește articolul Florile...Florile primaverii... | FiiLumina
meniu prim
"Un intelectual rezolvă problemele. Un geniu le evită."
~ Albert Einstein ~