Citește articolul Fericirea..despre fericire:)

Scris de: -Picasso
Vizualizări: 389
Scris:
BBCode: [url=/articol/id/736-fericirea-despre-fericire]Fericirea..despre fericire:)[/url]
M-am gandit sa scriu despre fericire... un lucru atat de discutat dar prea putin inteles.As vrea sa stim mai bine ce-i fericirea, fericirea de pe pamant. Nu spun ca cea din cer este mai putin importanta ci doar ca acum vreau sa stiu despre fericirea din timpul acestei vieti... si aici cred ca ma ajuta mult si experienta mea; din fericire :-)
Desi exista multe definitii si maxime despre fericire, as vrea sa luam problema si sa o gandim singuri; sa ne chinuim, sa cautam raspunsul si acesta sa ne fie bineinteles concluzie, nu premisa asa cum e pentru altii... Eu nu vreau sa fiu acel gen de nebun care incurca astfel lucrurile.
Din experienta am observat ca daca iti satisfaci o nevoie, daca primesti ceva ce-ti lipsea, daca te intregesti mai mult, atunci esti mai bine dispus, mai fericit. Deasemeni am avut parte de necazuri si fericire in acelasi timp… uneori coexistau, alteori nu. Astfel am inceput sa ma gandesc mai mult, sa incerc sa inteleg mai bine cele observate din experianta proprie.

Am cautat mai intai sa vad carui lucru ii spun eu fericire… Nu am putut sa spun ca fericirea inseamna lipsa durerii.Pentru mine, fericirea era o stare sufleteasca ce apare in urma implinirii crezului meu. Cand fac o fapta buna(de mine vazuta buna) sau cand lucrurile se intampla asa cum cred eu ca ar trebui, atunci sunt fericit. Poate pare simplu (si ciudat) dar asa e ; daca lumea se misca dupa cum am vrea noi (asemeni sarmanului Dionis J), atunci suntem fericiti. Dar e destul de greu sa stim ce vrem. Mai intai ar trebui sa stim cum e bine sa fie lucrurile si apoi sa vrem sa le facem astfel. Daca vom sti ce-i de facut si vom face, vom da si de fericire. Iata reteta mea.
Dar sunt unii oameni care sustin ca fericirea se poate pierde (chiar prea usor)… Eu zic insa ca un om care are un crez bun, pe care si-l implineste, nu poate fi deposedat de fericirea astfel dobandita pentru ca tine la crezul lui mai mult decat la viata si mai rau decat moartea nu poate primi din exterior.Deci ar fi gata oricand sa moara fericit numai sa nu renunte la adevar,dreptate si toate cele bune.
Insa multi oameni confunda fericirea cu bucuria de a avea o anumita stare de comoditate… Eu cred ca fericirea tine de domeniul spiritual nu de cel fizic. Adica asa cum corpul are nevoie de apa,aer,mancare,somn,caldura,comfort,etc. si aceste lucruri odata obtinute ii produc bucurie, asa si sufletul are nevoie de dreptate, adevar, bunatate, etc. ,lucruri care ii aduc fericirea.Daca stai comfortabil la caldura esti bucuros, iar daca esti scos in frig iti pleaca bucuria… insa daca faci un lucru bun, drept, atunci nici-un chin sau neajuns material nu-ti pot lua fericirea.
Cred ca mai important decat orice e sa cautam sa fim fericiti, adica sa facem toate cele bune.Daca nu vi-se pare destul de detaliata abordarea, va sustin. Apelez la mintea fiecaruia dintre voi pentru a gasi si a descrie fericirea mai bine decat aici.
Doamne-ajuta sa fim fericiti !
SMS
Nota: 10
Puncte: 60
Voturi 6
Daca notezi acest articol, Picasso îți oferă suma de 1000 lei!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
4 aprecieri
Apreciază | dezapreciază
Comentarii 2
Daca comentezi acest articol, Picasso îți oferă suma de 3000 lei!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | linkedin | myspace | email
Blog >> Blog | categoria Diverse >> Citește articolul Fericirea..despre fericire:) | FiiLumina
meniu prim
"Binecuvântați sunt cei care nu se așteaptă la nimic, căci nu vor fi niciodată dezamăgiți."
~ Jonathan Swift / Benjamin Franklin ~