Citește articolul Lupta cu ispitele

Scris de: -Cont_sters
Vizualizări: 435
Scris:
BBCode: [url=/articol/id/847-lupta-cu-ispitele]Lupta cu ispitele[/url]
Ispita ne da posibilitatea de a fi biruitori. De ce nu ne plac ispitele? Pentru ca cel mai adesea nu reusim sa le le dominam, ci ne lasam biruiti de ele. Se pune intrebarea : de ce este asa de greu?Ispita poate fi un mijloc de crestere in credinta (prin biruirea ei) sau un mijloc de cadere (prin infrangere). Se da o lupta, de fapt, intre Duhul lui Dumnezeu care locuieste in noi si firea pacatoasa aflata sub puterea lui Satan. Care sunt solutiile? Ca sa nu fim ispititi este practic imposibil. Ispitele vor exista atata vreme cat avem un trup, o minte, o inima si oameni in jurul nostru. Nici macar izolarea nu este o rezolvare asa cum pretind unii, iata de pilda intamplarea acelui pustnic care a fugit de lume ca sa nu mai aibe de infruntata nici o ispita. Omul a luat un ulcior de apa si o bucata de paine si a mers departe, intr-un loc pustiu. Cand a ajuns la locul dorit, a ingenuncheat ca sa multumeasca lui Dumnezeu ca acolo, departe de orice ispita, va putea duce o viata sfanta. Insa, cand a ingenuncheat, a lovit ulciorul si l-a rasturnat cu tot cu apa din el. Manios, a inceput sa blesteme, ca mai inainte. Morala: fiind ispitit, a fost biruit, deorece a asteptat lovitura ispitei numai din afara, din lume, iar nu si din propria sa inima. Ce este de fapt, o ispita? Este prilejul pe care ni-l da Dumnezeu sa invingem. Nu trebuie sa ne plangem ca nu reusim sa le facem fata, doar ti se pare ca nu poti birui. Adevarul este ca orice ispita poate fi invinsa, si nu cere un efort peste puterile noastre, altfel nu ar mai fi adevarat cuvantul care spune:
“Nu v-a ajuns nici o ispita, care sa nu fi fost potrivita cu putere omeneasca. Si Dumnezeu, care este credincios, nu va ingadui sa fiti ispititi peste puterile voastre; ci, impreuna cu ispita, a pregatit si mijlocul ca sa iesiti din ea, ca s-o puteti rabda.”(1 Corinteni 10.13)
Nimeni , cand este ispitit, sa nu zica: “Sunt ispitit de Dumnezeu.” Caci Dumnezeu nu poate fi ispitit ca sa faca rau, si El insusi nu ispiteste pe nimeni. Ci fiecare este ispitit, cand este atras de pofta lui insusi si momit.”(Iacov 1.13-14)
Domnul Isus insusi a fost ispitit ca si noi, dar fara pacat si a biruit tinand tare si sus cuvantul Tatalui la care lua aminte in fiecare clipa a vietii Sale.
Reformatorul Martin Luther a afirmat ca :”Nu putem sa oprim pasarile sa nu zboare pe deasupra capului nostru. Putem, insa, sa le impiedicam cand vor sa isi cladeasca si cuiburi in capul nostru.”
Fiti tari si biruiti prin rugaciune orice ispita!
SMS
Nota: 10
Puncte: 60
Voturi 6
Daca notezi acest articol, Cont_sters îți oferă suma de 50 lei!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
3 aprecieri
Apreciază | dezapreciază
Comentarii 2
Daca comentezi acest articol, Cont_sters îți oferă suma de 100 lei!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | linkedin | myspace | email
Blog >> Blog | categoria Diverse >> Citește articolul Lupta cu ispitele | FiiLumina
meniu prim
"Pesimistul vede dificultăți în orice oportunitate. Optimistul găsește oportunități în orice dificultate."
~ Winston Churchill ~