Comentariile pentru mesajul instant 44895 | Într-o bunã zi,

Într-o bunã zi, mãgarul unui ţaran cãzu într-o fântanã suficient de adâncã încat sã-i fie greu oricui sã-l scoatã de acolo. Nefericitul animal se puse pe zbierat, ore întregi, în timp ce ţãranul se dãdea de ceasul morţii şi cãuta sã vadã ce e de fãcut. Negãsind nici o soluţie la îndemânã, pânã la urmã, ţãranul se gândi cã mãgarul
Rudolfino23
-Rudolfino23 -
Într-o bunã zi, mãgarul unui ţaran cãzu într-o fântanã suficient de adâncã încat sã-i fie greu oricui sã-l scoatã de acolo.
Nefericitul animal se puse pe zbierat, ore întregi, în timp ce ţãranul se dãdea de ceasul morţii şi cãuta sã vadã ce e de fãcut.
Negãsind nici o soluţie la îndemânã, pânã la urmã, ţãranul se gândi cã mãgarul era oricum bãtrân, iar fântana, fiind secatã, tot nu mai era de folos nimãnui şi deci trebuia sã fie acoperitã odatã şi-odatã.
Astfel a ajuns el la concluzia, cã nu mai meritã osteneala de a-l scoate în vreun fel pe mãgar din adâncul fântânii secate.
Aşa cã, ţãranul îşi chemã câţiva vecini, ca sã-i dea o mânã de ajutor.
Fiecare dintre ei apucã câte o lopatã şi începurã sã arunce de zor pãmânt înauntrul fântânii.
Mãgarul pricepu de îndatã ce i se pregãtea şi se puse şi mai tare pe zbierat.
Dar, spre mirarea tuturor, dupã câteva lopeţi bune de pãmânt, mãgarul se potoli şi tãcu subit.
Ţãranul, mirat de atâta linişte, privi în adâncul fântânii şi rãmase uluit de ceea ce vãzu.
Cu fiecare lopatã de pãmânt, mãgarul cel bãtrân fãcea ceva neaşteptat: se scutura de pãmânt şi pãşea deasupra lui, bãtãtorindu-l cu copitele.
În curând, toatã lumea privi cu surprindere cum mãgarul, ajuns pânã la gura fântanii, sãri peste ghizduri şi ieşi fremãtând de bucurie.
Viaţa va arunca poate şi peste tine cu pãmânt şi cu tot felul de greutãţi.
Aminteşte-ţi însa cã secretul pentru a ieşi din fântânã este sã te scuturi de acest pãmânt şi sã-l foloseşti pentru a urca un pas mai sus. Fiecare dintre greutãţile noastre este o ocazie pentru un pas înainte si putem ieşi din adâncurile cele mai profunde dacã nu ne dãm batuţi.
Foloseşte pamantul pe care ţi-l aruncã peste tine viaţa, ca sã mergi înainte pentru cã în viaţa asta, tu trebuie sã fii soluţia, nu problema.
Pagina 1 din 1
Comentariul tău:
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Mesaje instant >> Comentariile pentru mesajul instant 44895 | Într-o bunã zi, | FiiLumina
meniu prim
"Atitudinea pozitivă poate să nu îți rezolve toate problemele , dar va deranja destul de mulți oameni pentru a merita efortul."
~ Herm Albright ~