Comentariile pentru mesajul instant 45122 | „Duminica Paște

„Duminica Paștelui este saltul către medalia de aur a credinței creștine… fericirea veșnică… Dar iată ce mă tulbură: mă tem de Vinerea Mare… imagine a torturii și suferinței… muzică sumbră… amintirea strigătului cumplit «Dumnezeul meu, de ce m-ai părăsit?» Dacă aș putea, probabil că aș sări peste Vinerea Mare. Dar… dacă aș face ast
Marius_83
-Marius_83 -
Duminica Paștelui este saltul către medalia de aur a credinței creștine… fericirea veșnică… Dar iată ce mă tulbură: mă tem de Vinerea Mare… imagine a torturii și suferinței… muzică sumbră… amintirea strigătului cumplit «Dumnezeul meu, de ce m-ai părăsit?» Dacă aș putea, probabil că aș sări peste Vinerea Mare. Dar… dacă aș face asta, probabil că dimineața învierii ar fi lipsită de conținut. Aș uita marele preț al mântuirii mele… Aș putea începe să cred că aș putea avea victorie fără sacrificiu… că nu trebuie să mori [față de sine] pentru a trăi învierea. Aș crede minciuna că… victoria lui Cristos asupra morții – și decizia mea de a-L urma – ar înseamna o viață lipsită de probleme… Scriitorii Bibliei… ne încurajează să considerăm suferința… o oportunitate de a ne identifica cu Cristos… de a lua crucea Sa. Totuși… când rămânem fără loc de muncă, când tumoarea este malignă sau ne este trădată prietenia, ne plângem nu numai rana, ci și faptul că putem fi răniți. Simțim… că Isus ne-a abandonat. Nu o putem considera o «bucurie pură»… O considerăm un eșec… Așadar, cum devenim creștini ai Duminicii Paștelui? Când aștept Duminica Paștelui și mă aleg cu Vinerea Mare… [încerc] să-mi amintesc că modul în care Dumnezeu definește cuvântul «mare»… depășește cu mult modul în care îl definesc eu… că aproape toate noile începuturi… au apărut din rămășițe… ale unor finaluri cumplite… Ceea ce pare ca o mică (dar devastatoare) moarte este de fapt o șansă pentru o nouă viață… Trebuie să fim... frânți… pentru a deveni ceea ce am fost meniți să fim”.

Dacă te lupți să găsești lucrurile „bune” sau „mari” în situația în care te afli, uită-te la aceste verste: „El a fost suveran la început – conducând momentul învierii – și este suveran la sfârșit… Și nu numai asta, dar toate bucățile frânte… dislocate… oameni și lucruri... sunt restaurate și se potrivesc împreună… din pricina morții Sale” (vv. 18-20).
Ion_Marcel
-Ion_Marcel -
Marius frumus mesaj lam citit tot, Dumnezeu să te Binecuvinteze.
Marius_83
-Marius_83 -
https://youtu.be/Fl_zDapTgiQ
Katia
-Katia -
Amin
Pagina 1 din 1
Comentariul tău:
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Mesaje instant >> Comentariile pentru mesajul instant 45122 | „Duminica Paște | FiiLumina
meniu prim
"Cel ce minte astăzi pentru tine, mâine va minți contra ta."
~ Richard Wurmbrand ~