Urmărește topicul Proverbe 27 cu 14

Postează răspuns
Raspunsuri: 1
Vizualizări: 927
Membrii abonați 0
Membrii respondenti: 1
Nu ai postări în acest topic!
BBCode: [url=/forum/topic/1751-proverbe-27-cu-14]Proverbe 27 cu 14[/url]
Cont_sters
-Cont_sters -
Cum adică, „binecuvantarea rostita dis de dimineata este ca un blestem”?
Optiuni topic
Kiwi
-Kiwi -
Am sa iti dau cateva cazuri sper sa intelegi.

1. Cazul lui Absalom (2 Samuel 15:1-6)
2. Cazul lui Hușai (2 Samuel 16:15-19)
3. Cazul lui Ahab (1 Împărați 22)
4. Cazul lui Hanania (Ieremia 28)
5. Cazul lui Irod (Faptele Apostolilor 12:20-23)

Iată și un caz din Noul Testament, când binecuvântarea aproapelui dis-de-dimineață a fost ca și un blestem pentru cel spre care a fost îndreptată.

„Irod era foarte mâniat pe cei din Tir şi din Sidon. Dar aceştia au venit toţi într-un gând la el; şi, după ce au câştigat de partea lor pe Blast, care era mai mare peste odaia de dormit a împăratului, au cerut pace, pentru că ţara lor se hrănea din ţara împăratului. Într-o zi anumită, Irod s-a îmbrăcat cu hainele lui împărăteşti, a şezut pe scaunul lui împărătesc şi le vorbea. Norodul a strigat: «Glas de Dumnezeu, nu de om!» Îndată l-a lovit un înger al Domnului, pentru că nu dăduse slavă lui Dumnezeu. Şi a murit mâncat de viermi.” (Faptele apostolilor 12:20-23)

Vezi cum “binecuvântarea” lingușitoare a poporului a fost o cursă blestemată în care îngâmfatul Irod a căzut? Și acum, să ne întoarcem din nou la acel proverb care spune că “binecuvântarea aproapelui cu glas tare dis-de-dimineață este privită ca un blestem”. De ce? Pentru a ne face pe fiecare din noi atenți și ca să ne punem întrebări cu privire la cei ce ne binecuvântează cu glas tare dis-de-dimineață, adică, înainte să fie vizibile rezultatele. Să ne întrebăm dacă aceasta este o dorință sinceră și o rugăciune sinceră a lor la Dumnezeu pentru noi, sau acești oameni au planuri ascunse și prin aceste “binecuvântări” vor să ne câștige de partea lor ca să ne manipuleze și să ne folosească în scopurile lor murdare și josnice. Nici într-un caz nu vrea să spună Cuvântul lui Dumnezeu că nu trebuie să primim binecuvântările de dimineață sau că nu trebuie să binecuvântăm pe cineva dis-de-dimineață. Prin acest proverb suntem învățați să fim oameni cu discernământ și să facem deosebire între adevăratele și falsele binecuvântări și să ne purtăm cu înțelepciune. Așa să ne ajute Dumnezeu. Optiuni postare ®
Pagina 1 din 1
Răspunsul tău:
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | linkedin | myspace | email
Forum >> Biblia >> Urmărește topicul Proverbe 27 cu 14 | FiiLumina
meniu prim
"În loc să te gândești la ce îți lipsește, încearcă să îți aduci în minte toate lucrurile pe care le-ai realizat și care le lipsesc altora."
~ Anonim ~