Urmărește topicul Sot credincios ~

Postează răspuns
Raspunsuri: 8
Vizualizări: 1560
Membrii abonați 1
Membrii respondenti: 8
Nu ai postări în acest topic!
BBCode: [url=/forum/topic/885-sot-credincios]Sot credincios ~[/url]
Cont_sters
-Cont_sters -
Cum trebuie sa fie un sot, biblic ma refer?
Optiuni topic
Danielemanuel
-Danielemanuel -
Preot in casa si Hristos sa fie capul lui. Optiuni postare ®
Nicu
-Nicu -
Un sot adevarat trebuie sa-si iubeasca nevasta si s-o înțeleagă, până la moarte, zic eu. Optiuni postare ®
Ana16
-Ana16 -
Sa fie credincios, sa-si iubeasca sotia si copiii. Optiuni postare ®
Dorin_z
-Dorin_z -
Soțul trebuie sa fie preot in casa lui. Optiuni postare ®
Dani91
-Dani91 -
Credincios, curat, hotarat, echilibrat. Optiuni postare ®
Buble-estera
-Buble-estera -
Soţul trebuie să fie un stâlp pe care soţia să se poată sprijini, trebuie să fie un preot care să-și conducă familia cu înțelepciune spre Dumnezeu... Spunea cineva că într-o relație, trebuie să-ţi folosești mai mult urechile decât gura <img  src=)" /> Cam lor le este hărăzit asta. Mie mi-ar plăcea să mă iubească, să mă înțeleagă, și să fie alături de mine mereu! Optiuni postare ®
Mihai16
-Mihai16 -
Soţul ar trebui să fie pentru soţie – în funcţie de împrejurări – uneori tată, alteori frate, altădată prieten şi întotdeauna bărbat al ei. Dacă va face asta, va avea parte de o atitudine netulburată şi armonioasă din partea soţiei, care, de multe ori este mai binevoitoare şi mai jertfelnică, dar alteori, în faţa unor evenimente neînsemnate, se descurajează şi se teme.
Bărbatul, care este cap al familiei, să nu trădeze dragostea şi legătura cu soţia, deoarece diavolul şi slujitorii lui nu vor înceta niciodată să-i războiască, pentru a lovi însăşi rădăcina vieţii.
Bărbatul „să trăiască în înţelepciune cu femeia sa, ca fiind făptură mai slabă” (1 Petru 3:7). Asta înseamnă că înstrăinarea femeii se vindecă prin iubire şi prin delicateţe, nu prin dojană şi mânie.
Firea femeii este atât de slabă, încât îndată ce vede că soţul arată o oarecare amabilitate unei alte femei, fie colegă de serviciu, fie prietenă, în sufletul femeii se aprinde invidia. Nu pentru că ar fi o pornire pătimaşă ci, din pricina dragostei ce i-o poartă soţului. De aceea soţul trebuie, prin tandreţe, să găsească „butonul” de îmblânzire al soţiei.
Femeia, după naşterea primului copil, nu mai doreşte atât rolul sexual al soţului, cât tandreţea şi afectivitatea acestuia. De aceea soţul trebuie să cunoască acest lucru şi să fie tandru cu soţia sa.
Niciodată nu trebuie ca soţul să-i facă observaţie soţiei în prezenţa altora, pentru că de multe ori, din egoism, soţii îşi mustră soţiile mai ales în prezenţa propriilor rude.
Sau, dacă soţia dă telefon soţului la serviciu, acesta să nu-i răspundă răstit: „Lasă-mă, n-am timp acum!”, vorbindu-i cu asprime. Ci să-i spună: „Iubito, am treabă acum, însă te voi suna eu puţin mai târziu.” Când soţia va înţelege şi se va convinge că soţul o iubeşte, atunci devine de bunăvoie aşternut picioarelor lui, gata de orice jertfă.
Soţiei nu trebuie să-i ascundeţi nimic, pentru că va veni vremea când veţi fi descoperiţi. Să-i spuneţi totul şi să vă consultaţi cu ea în toate. Nu e bine ca soţia să afle cele ascunse ale voastre de la rude, de la colegi, ori de la prieteni. Dacă femeia nu simte tandreţea soţului, golul din inima ei nu va fi umplut nici de dragostea părinţilor, nici a propriilor copii. Atât de mare e taina căsătoriei, încât golul creat în inima femeii de lipsa afectivităţii soţului nu poate fi umplut nici măcar de dragostea propriilor copii! Așadar, cea mai mare responsabilitate pentru orice rău care intervine în căsătorie o au bărbaţii, deoarece nu îşi manifestă dragostea faţă de soţiile lor. Iubesc femeile, dar, din nefericire, nu pe ale lor. Aceasta este rădăcina răutăţii. Atunci apar gelozia şi bănuiala. Optiuni postare ®
Hadasa90
-Hadasa90 -
Dar cu ce intelepciune ai spus cuvintele de mai sus Mihai16.dak s.ar pune si in aplicare bine a fi Optiuni postare ®
Pagina 1 din 1
Răspunsul tău:
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | linkedin | myspace | email
Forum >> Viata >> Topic Sot credincios ~ >> Urmărește topicul Sot credincios ~ | FiiLumina
meniu prim
"Doar două lucruri sunt infinite: Universul și prostia umană, și nu sunt sigur în legatură cu Universul."
~ Albert Einstein ~