Citește maxima 256 | Când simţi că n

Scrisă de: -Rudolfino23
Vizualizări: 517
Scrisă:
BBCode: [url=/maxima/id/256-cand-simti-ca-n]Când simţi că n[/url]
Când simţi că nu mai poţi – Roagă-te! Orice situaţie ai avea în viaţa ta, să ştii că Dumnezeu vine în ajutorul celor care strigă către El. Indiferent dacă te rogi pentru puterea de a deveni mai sfânt sau a avea „performanţe spirituale”(Iacov 5:16 Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit) sau dacă eşti la polul opus şi te lupţi să scapi de un păcat sau un viciu (Psalmul 34:6 Când strigă un nenorocit, Domnul aude, şi-l scapă din toate necazurile lui.), strigă către Domnul la momentele de forţare a limitelor. Dumnezeu răspunde rugăciunilor. Eu nu pot spune că mă rog foarte mult, nu mă pot lăuda cu asta deşi am zilnic timp de rugăciune, dar când strig către Dumnezeu îl simt aproape, parcă îmi vine şi putinţa. Ştii ce mult face să simţi pe Cineva alături? Să poţi spune necazul sau forţarea ta cuiva care e confident şi căruia îi pasă? Pur şi simplu primeşti putere. Încearcă dacă nu mă crezi!

Când simţi că nu mai poţi – priveşte la alţii mai încercaţi! La mine merge de fiecare dată. De multe ori m-am plâns de ceva, de încercări, de lipsuri, de dureri şi Dumnezeu mi-a scos înainte oameni cu mult mai nenorociţi decât mine. Atunci „mi-a venit putinţa”. Cineva spunea „Mă plângeam lui Dumnezeu că am papucii rupţi dar chiar atunci am trecut pe lângă un olog şi am fost nevoit să spun: Slavă ţie Doamne că am picioare”. Iată cum o încercare maximă poate fi transformată într-o bucurie chiar. Dragilor, întotdeauna să priviţi în jur. Privirea centrată doar pe noi şi problema noastră ne oferă o imagine distorsionată despre viaţă, despre noi şi despre ce putem sau nu putem face. Întotdeauna în încercare priveşte şi la alţii mai nenorociţi, s-ar putea să descoperi că poţi.

Când simţi că nu mai poţi – priveşte la alţii care au reuşit! De obicei oamenii când privesc la alţi oameni care sunt un pas în faţa lor devin invidioşi sau simt gustul acela al competiţiei. Tu să nu faci aşa. Tu să te uiţi la cei care au putut ca să fii încurajat. Ei sunt mărturia că se poate. Nu fi niciodată invidios, pentru că nu ştii cât l-a costat pe cel dinaintea ta pasul pe care l-a făcut. Uită-te la el ca să îl ai ca model. A făcut efort, a muncit, s-a zbătut şi a reuşit să păşească. Acesta trebuie să fie şi modelul tău. Crede că poţi pentru că şi alţii au putut. Citeşte mărturii sau poveşti despre cei care au trecut prin situaţii asemănătoare ca să vezi că se poate. Astfel de experienţe te pot determina să mergi înainte. Concluzia mea este că „se poate”.

Când simţi că nu mai poţi – Priveşte în tine! Spuneam că e foarte posibil ca neputinţa să fie doar „senzaţie” şi să nu fie reală de aceea trebuie să priveşti în tine cu sinceritate şi să vezi cât de reală e senzaţia de neputinţă şi cât te-ar costa „să poţi”. E mai lesne a ne plânge că nu putem, unii spun asta ca să scape de condamnarea celor din jur, alţii ca să scape de condamnarea conştiinţei lor, dar dragilor, dacă vreţi cu adevărat sigur mai găsiţi putere pentru UN PAS în fiecare zi. Uneori veţi putea alerga dar câteodată trebuie să faceţi UN SINGUR PAS. Pentru atâta sigur veţi găsi „putinţă”.

Când simţi că nu mai poţi – Priveşte la scop! Unde vrei să ajungi? Poate vrei să ajungi la o anumită greutate corporală, poate vrei să te căsătoreşti, poate vrei să renunţi la un viciu sau patimă, poate vrei să te trezeşti mai de dimineaţă, poate vrei să citeşti în fiecare zi, poate vrei să înveţi o limbă străină sau o meserie, poate vrei să ajungi pe munte. Nu ştiu unde vrei să ajungi dar scopul trebuie să îţi fie mereu înaintea ochilor. La un curs recent un om grozav (Simona Ciff) ne amintea că scopul trebuie să fie scris în permanenţă pe perete unde ne desfăşurăm activitatea. Scrie pe o hârtie şi pune-ţi undeva înaintea ochilor scopul. Asta te va întări, îţi va da putinţă, te va determina să mergi într-acolo. Fă te rog „amănuntul” acesta azi, scrie scopul tău pe o foaie şi lipeşte-l undeva unde să-l vezi mai mereu. Vei fi surprins/ă să descoperi ce mult poţi. Hai, ia hârtie şi pix!

Când simţi că nu mai poţi – Cere ajutor! Spuneam la început să te rogi ca să ceri ajutor de la Dumnezeu iar acum spun să priveşti în jur, să vezi oameni care te pot ajuta. Uneori o simplă discuţie cu o persoană potrivită te poate motiva mai departe. Caută un anturaj sănătos şi scapă de oamenii care te trag în jos. Dacă te lupţi cu alcoolul scapă de „prietenii toxici” pentru că te vor trage în jos. Orice luptă ai avea asociază-te cu oameni cu viziuni similare ca să poţi să fii tu lor şi ei ţie sprijin.

Când simţi că nu mai poţi – Ajută pe alţii! Dacă ai şti ce putinţă îţi dă ajutorarea altora… Da, chiar atunci când simţi că nu mai ai energie deloc, chiar atunci când eşti la capătul puterilor dă o mână de ajutor şi vei vedea cum „capeţi putinţă”. Ştiţi de văduva care a dat făina si uleiul pe care le mai avea pentru ea şi fiul ei omului lui Dumnezeu? Ştiţi minunea? A curs din acea sticlă ulei până s-a terminat încercarea secetei şi făina nu s-a împuţinat până nu a trecut seceta. Vrei să mai poţi? Cu puţinul pe care îl mai ai ajută pe alţi neputincioşi şi vei avea parte de minuni.

Simţi că nu mai poţi? Asta e o provocare ca să îţi depăşeşti limitele şi să experimentezi lucruri noi, să accesezi puteri nebănuite. Simţi că nu mai poţi? Asta e pentru a te împinge mai aproape de Dumnezeu şi de oameni! Simţi că nu mai poţi? Aste e pentru a te face să te uiţi în tine şi să descoperi ca David că eşti o fiinţă minunată. Simţi că nu mai poţi? Hmmm, s-ar putea să fie spre binele tău neputinţa pentru că vei descoperi că poţi mai mult decât credeai.
SMS
Nota: 10
Puncte: 10
Voturi 1
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
2 aprecieri
Apreciază | dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | linkedin | myspace | email
Maxime >> Maxime | categoria Diverse >> Citește maxima 256 | Când simţi că n | FiiLumina
meniu prim
"Omul înțelept nu spune tot ce gândește, dar ce spune, gândește."
~ Aristotel ~