Știre Surpriză în Egipt: Cleric musulman condamnat pentru distrugerea Bibliei

Scrisa de: -.Cont_sters
Vizualizări: 353
Scrisa:
BBCode: [url=/stire/id/4-surpriza-in-egipt-cleric-musulman-condamnat-pentru-distrugerea-bibliei]Surpriză în Egipt: Cleric musulman condamnat pentru distrugerea Bibliei[/url]
Un cleric musulman fundamentalist a primit o condamnare la 11 ani de închisoare cu suspendare pentru ruperea și arderea unei Biblii, a anunțat agenția de presă a Egiptului.
Curtea de Justiție din Cairo l-a condamnat pe Ahmed Abdullah, dar și pe fiul acestuia, care a primit 8 ani de închisoare cu suspendare pentru același incident. Cei doi mai trebuie să plătească o amendă de 700 de dolari. Sentința poate fi contestată în apel.

Este o condamnare inedită a atacurilor altor credințe, decât cea a islamului. În ultimii doi ani s-au înregistrat din ce în ce mai multe atacuri ale musulmanilor extremiști asupra altor religii, cele mai multe creștine.

Cazurile de blasfemie nu au fost o noutate în Egiptul condus de fostul președinte Hosni Mubarak, dar incidența lor a crescut în ultimele luni, conform Huffington Post. Tendința este văzută ca o reflectare a puterii și încrederii pe care au căpătat-o islamiștii, după ce alegerile prezidențiale au fost câștigate de Frăția Musulmană.
SMS
Nota: 10
Puncte: 20
Voturi 2
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază | dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | linkedin | myspace | email
Știri >> Știri, categoria Diverse >> Știre Surpriză în Egipt: Cleric musulman condamnat pentru distrugerea Bibliei | FiiLumina
meniu prim
"Când o ușă se închide, o alta se deschide; dar deseori ne uităm atât de mult la ușa închisă că nu o mai vedem pe cea care s-a deschis pentru noi.”
~ Hellen Adams Keller ~